Affiliate marketing

Eén van de meest eenvoudige methoden van online geld verdienen en internet marketing is het concept van affiliate marketing.

Affiliate marketing is op zich heel eenvoudig. Als affiliate probeer je iemand anders zijn producten of diensten aan de man te brengen. Veel online bedrijven en websites beschikken over een affiliate programma waarop je je meestal gratis kan inschrijven. Voor elk product dat jij verkoopt van hen krijg je een commissie.

Je kan het een beetje vergelijken met de deur aan deur verkopers van destijds.  Je weet wel, die mannen die van deur tot deur stofzuigers en andere rommel proberen aan te smeren aan de mensen.

Het grote verschil hier is dat je een veel groter publiek bereikt, het kan doen vanuit je luie stoel en je van het volledige verkoop- en afleveringsproces niets hoeft aan trekken. Jij hoeft er enkel voor te zorgen dat de mensen op de website met het product of de dienst terecht komen en hopen dat ze tot een aankoop overgaan.

Dit klinkt heel eenvoudig en in feite is het dat ook, in zekere zin dan toch. Iedereen kan zich namelijk inschrijven voor een affiliate programma en iedereen kan gratis links posten op websites of versturen naar een mailinglijst.

De moeilijkheid zit hem erin dat je voldoende bezoekers naar de website moet krijgen. Want niet iedereen die je er naartoe stuurt, zal het product kopen. Je moet er dus voor zorgen dat je zoveel mogelijk gerichte bezoekers naar de website stuurt, mensen dus die op zoek zijn naar het product dat jij promoot.

De grote internet marketeers beschikken allemaal over een ellange maillinglijst van mensen die reeds voordien bij hen een gelijkaardig product gekocht hebben, of zich op zijn minst hebben ingeschreven op hun newsletter. Daardoor beschikken zij over een enorm groot potentieel aan klanten die ze onmiddellijk en allemaal tegelijkertijd kunnen bereiken.  Zeker als de mensen tevreden waren over de andere producten die ze bij deze personen gekocht hebben.

Vooraleer je zo’n enorme mailinglist hebt opgebouwd, zal je je  echter eerst moet beginnen bij het begin en je verdiepen in de beginselen van affiliate marketing. Wie zich geroepen kan door hier te klikken meer informatie terugvinden.

 

Succes!

 

Dennis