Email marketing

Elke succesvolle internet goeroe of marketeer zal het jou vertellen: the money is in the list!

Als je echt serieus bent wat betreft internet marketing en online pakken poen wilt verdienen, dan zal je niet onder email marketing uit kunnen.

Email marketing is slechts een onderdeel van internet marketing en kan niet bestaan zonder andere vormen van marketing zoals affiliate marketing. Om een mailinglist op te bouwen, zal je veel tijd en moeite moeten investeren. Maar een degelijke mailinglist maakt dan ook een wereld van verschil.

Stel je voor dat je een mailinglist hebt van 10.000 personen die zich allemaal vrijwillig hebben ingeschreven op jouw newsletter binnen een bepaalde branche zoals bvb. afvallen. Als je deze mensen van nuttige info voorziet in je newsletter en je verstuurt op een bepaald moment een mailtje waarin je een nieuw dieetplan aanraadt van pakweg 50 EUR. Stel dat er daarvan 10% dit product koopt. En als ik zeg 10 % voor een gerichte doelgroep dan ben ik nog voorzichtig. Dan haal je zo maar even 50 x 1.000 EUR oftwel 50.000 EUR binnen in één klap.

En dit is maar een klein voorbeeldje. Uiteindelijk kan je hierin nog veel verder gaan. Dit is slechts het topje van de ijsberg.

Als je het dus echt groots en professioneel wilt aanpakken, zal je je moeten verdiepen in deze materie. In feite komt er erop neer dat je je bezoekers niet rechtstreeks naar een verkooppagina stuurt, maar naar een pagina waar ze zich gratis kunnen inschrijven voor een newsletter of andere gratis informatie. Deze bezoekers kun je dan later aanspreken voor het kopen van 1 of meerdere producten. Desnoods ook producten van anderen waarop jij een commissie krijgt (zie het artikel affiliate marketing voor meer uitleg).

Het volledige proces kan trouwens makkelijk geautomatiseerd worden met email services zoals enormail en aweber. Hierbij worden nieuwsbrieven op vooraf  bepaalde tijdstippen automatisch verzonden naar de volledige mailinglist. Bovendien gaan deze services ook verspreiding van SPAM tegen, dus ben je meteen ingedekt voor klachten over SPAM.

Geïnteresseerd en op zoek naar nog meer info. Klik dan hier.

 

Succes!

 

Dennis